Corecoaching/livsterapi

Corecoaching är att bygga något på en grund som är stabil så att den håller hela vägen fram. Corecoaching utgår från den innersta kärnan vilket innebär att allt är förankrat på djupet, alla beslut och handlingar blir kraftfulla och utan tvivel. Corecoaching är framgångsrikt såväl för privatpersoner, par, grupper och företag och tillhandahåller effektiva verktyg och metoder som jobbar med grundorsak istället för symptom. Corecoaching stärker dig inifrån och ut, inspirerar, transformerar och manifesterar.

När är det du kan behöva coaching?

När du sitter fast i en situation, när du behöver göra ett val.

När du har en situation, en omständighet som du inte trivs med och som du vill förändra.

När du vill sätta upp ett mål du vill nå, när du vill ha ett visst resultat.

När du vill minska stress och må bättre.

När du vill utvecklas på något vis. När du vill kunna använda dina resurser mer effektivt.

När du vill förbättra eller utveckla din relation till andra.

Har du märkt att du periodvis kan göra allt detta, men sedan efter ett tag återkommer till samma eller liknande situation du hade innan? Att trots att du förändrat något på ytan, så hamnar du i samma typ av dilemma som tidigare.

Det är vad som skiljer Corecoaching från vanlig coaching. Corecoaching hjälper dig att förändra något på djupet. Core betyder grund eller orsak och det är här du får nyckeln till en bestående förändring. Att sätta mål och följa dem är bara temporärt. Att hitta grundorsaker och transformera dem är enda sättet till ett varaktigt välbefinnande och bestående, autentisk framgång.

flower_whirlMänniskan är en helhet bestående av sammansatta delar. När du vill skapa en förändring i ditt liv är det viktigt att hela du är med på noterna för att idé ska bli verklighet. Det du tänker och känner, i det medvetna, men även i det undermedvetna. Du behöver släppa gamla beteenden inte bara genom att säga det utan också genom att känna det i kroppen, höra det, se det och skapa en rörelse mot förändringen. En del mönster kan vara riktigt gamla och invanda, kanske skapade redan tidigt under barndomen.

Om man gör en jämförelse så skulle man kunna säga att en del coaching i dag är som att lägga glasyr på en kaka som inte är helt färdigbakad, medan Core coaching går hela vägen in till kärnan, vilket betyder att om någon petar i glasyren rasar den inte samman utan håller måttet hela vägen in i minsta delikata detalj. Ingen kan tvivla på äktheten i en sådan kaka. Inte ens kakan själv…